Monografia satului Barsanu

Incarcat la data: 27 Decembrie 2014

Autor: Dumitru Alexandru Diaconu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8923 kb

Sub aspect geomorfologic, teritoriul localitatii se situeaza in marea unitate a Podisului Getic, subdiviziunea Valea Oltului. Continuitatea vietii pe teritoriul actualului municipiu este pusa in evidenta de siturile arheologice de pe langa cartierul Barsanu, unde sapaturile efectuate arata organizari umane inca din paleolitic, neolitic si epoca bronzului.

Satul Barsanu, din vremuri seculare, strajuie partea de nord a municipiului Dragasani, impreuna cu iesirea aferenta din oras. Aceasta asezare pitoreasca a stat martora timpului ce trece neinduplecat, fiind plai natal pentru oameni cu dragoste de Dumnezeu si aproapele.

Nomenclatura de Barsanu, a fost insa adoptata tarziu in anul 1840, pana atunci satul purtand numele de a€Nucia€, datorita a multor livezi existente aici in care predomina nucul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Monografia satului Barsanu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEmonografiesat barsanu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...