Norvegia - Cultura si Civilizatie

Incarcat la data: 17 Iunie 2010

Autor: katy dora

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5191 kb

Miscarile arhitecturale importante din alte colturi ale lumii au ajuns de multe ori prea tarziu in Norvegia si au avut o influenta redusa asupra constructiilor din aceasta tara. Unele, totusi, si-au lasat amprenta, ca de pilda asupra resedintei baronilor Rosendal, cu vedere la Fiordul Kvinnherad, care este inspirata din stilul baroc, si asupra conacului din lemn, in stil rococo, aflat la Bergen si cunoscut sub numele de Damsgard.

Intre anii 1100 si 1300, in Norvegia, s-au construit aproximativ 1 000 de biserici din lemn. Mai putin de 30 din aceste biserici s-au pastrat pana in zilele noastre. Arheologii au descoperit dovezi care arata ca s-au construit biserici din lemn in toata Europa de Nord, dar ele nu s-au pastrat decat in sudul Norvegiei.

Exista mai multe tipuri de biserici din scanduri de lemn. Cele mai simple nu au decat un naos si un altar, iar acoperisul se sprijina pe pereti. Unele biserici prezinta un pilon inalt in mijloc, care sustine o flesa si intareste peretii. Cele mai mari si mai complexe biserici din scanduri de lemn au in centru o incapere aflata la etajul superior, sprijinita pe stalpi si inconjurata de o galerie la nivelul inferior. Intrarile din lemn sunt de cele mai multe ori bogat decorate cu sculpturi complexe.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Norvegia - Cultura si Civilizatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CULTURACivilizatieNORVEGIAproiect geografie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...