Proiect Potentialul turistic pe litoralul romanesc

Incarcat la data: 06 Aprilie 2010

Autor: CristinaSosanu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 970 kb

Romania dispune de un important potential turistic, atat natural cat si cultural-istoric. Potentialul natural este dat de o mare varietate a peisajului, de la peisajul marin si deltaic la cel montan si o mare bogatie a izvoarelor minerale si termale.

Ca urmare, rezulta o mare varietate a factorilor de cura si a posibilitatilor de odihna si agrement. La randul sau, potentialul cultural-istoric este dat de varietatea vestigiilor si a monumentelor istorice, arhitectonice si de arta, de numeroase muzee si case memoriale si, nu in ultimul rand, de foarte buna conservare a civilizatiei populare. incepand cu anul 1990, si turismul romanesc s-a inscris in procesul de reforma pe care il cunoaste economia tarii, trecandu-se de la descentralizarea si automatizarea intreprinderilor de turism.

Prin prisma numarului de turisti, atat romani cat si straini, litoralul romanesc reprezinta principala zona din tara ca destinatie turistica. Din totalul de circa 245 km ai litoralului romanesc, practic regiunea amenajata a tarmului Marii Negre cuprinde doar o treime, 74km, respectiv sectorul de la sud de Capul Midia pana la granita cu Bulgaria, unde s-a conturat o adevarata "Riviera Romaneasca". Lantul continuu de statiuni maritime cuprinde: Navodari, statiune specializata pentru copii, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, statiunea tineretului, Mangalia Nord, incluzand statiunile: Neptun, Jupiter, Olimp, Venus, Cap Aurora, Saturn si Mangalia Sud.

Factorilor obisnuiti de cura marina li se adauga prezenta unor lacuri naturale cu namoluri curative si a unor hoteluri si sanatorii ce functioneaza si in extrasezon. La toate acestea se adauga si o serie de obiective cultural-istorice,  principal in orasul Constanta care este, de altfel, centrul coordonator al principalei zone turistice romanesti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Potentialul turistic pe litoralul romanesc". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...