Analiza chimica a alimentelor prin spectrofotometrie cu absorbtie atomica

Incarcat la data: 03 Martie 2011

Autor: Ariciuc Marilena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: doc

Marime fisier: 679 kb

Spectroscopia a reprezentat initial studiul interactiunii dintre radiatie si materie in functie de lungimea de unda (λ). De fapt, istoric, spectroscopia s-a referit la utilizarea luminii vizibile dispersate in functie de lungimea de unda a sa, de exemplu, printr-o prisma.Mai tarziu, conceptul a fost extins foarte mult pentru a cuprinde orice masurare a unei cantitati in functie de lungimea de unda sau de frecventa. Astfel, de asemenea, se poate referi la un raspuns la un camp alternativ sau frecventa variabila (ν). O noua prelungire a domeniului de aplicare al definitiei adaugata de energie (E), ca o variabila, o data ce relatia foarte stransa E = hν pentru fotoni a fost realizata (h este constanta lui Planck).


Spectroscopie de absorbtie este o tehnica, in care puterea unui fascicul de lumina masurate inainte si dupa interactiune se compara cu un esantion. Tehnici specifice de absorbtie tind sa fie mentionate de lungimea de unda a radiatiilor masurate cu spectroscopia de absorbtie cu ultraviolete, in infrarosu sau cu microunde. Absorbtia se produce atunci cand energia fotoniilor se potriveste cu diferenta de energie dintre cele doua stari ale materiei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza chimica a alimentelor prin spectrofotometrie cu absorbtie atomica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALIMENTELORCHIMICAATOMICA