dezvoltare rurala

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: andrei diana

Pret: 100 credite

Numar pagini: 124

Tip fisier: zip

Marime fisier: 283 kb

Procesul tranzitiei de la economia supercentralizata la economia de piata a generat, in agricultura si dezvoltarea rurala a Romaniei, multiple probleme de ordin economic si social. De aceea, este normal ca preocuparile privind identificarea unor solutii si metode de rezolvare a acestora sa mobilizeze din ce in ce mai multi specialisti in domeniu. in acest context, nu se putea sa nu se faca apel si la experienta altor tari, printre care un loc aparte il ocupa tarile membre ale Uniunii Europene.


in prezent, agricultura si dezvoltarea rurala din Romania continua sa fie intr-o situatie de criza, iar economia este departe de a fi stabila pentru a putea sa o sustina. Dimpotriva, scaderea raportului dintre indicii de crestere a preturilor produselor agricole si cei ai produselor industriale cumparate de agricultori, adanceste foarfecele preturilor, lucru care ne conduce la concluzia ca agricultura inregistreaza o productivitate scazuta, fata de alte tari, mai ales fata de cele din U.E., care reprezinta modelul si tinta spre care se tinde.


Lipsa unei viziuni realiste asupra viitorului satului romanesc, asupra noilor ocupatii si calificari necesare in procesul de diversificare a activitatilor – care sa puna bazele unei dezvoltari rurale multifunctionale, precum si asupra celor mai eficiente cai de integrare in Uniunea Europeana, devine tot mai acuta. in acest sector s-a aplicat cea mai complexa „terapie de soc”, incepand cu anul 1993, iar din 1997 agricultura este lasata in seama mecanismului pietei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "dezvoltare rurala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AgronomiePROIECTindustria alimentara
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...