Falsificarea untului

Incarcat la data: 20 Aprilie 2012

Autor: gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Falsificarea este operatia de obtinere a unui produs asemanator cu altul deja existent in comert, operatie efectuata in scop de inselaciune si de obtinere a unor venituri ilicite. Expertizele avand drept obiect marfuri falsificate sau contaminate sunt in general expertise complexe, cu participarea unor specialisti din diverse domenii , necesitand investigatii laborioase si de durata.
    
Fraudele, substituirile si falsificarile marfurilor se inscriu in categoria marfurilor frauduloase, a caror amploare a crescut pe masura dezvolatrii societatii omenesti – sursele potentiale ale acestor marfuri frauduloase sunt:
Economia de piata, bazata pe libera reglare a cererii cu oferta
Largirea si intensificarea schimburilor comerciale pe pietele interne si internationale.
Cresterea numarului agentilor comerciali implicate intr-un process logistic.
Potrivit legislatiei italiene principalele forme de manopere frauduloase sunt falsificarea, contrafacearea, frauda sanitara si substituirea.
    
Falsificarea este o operatiune frauduloasa care consta in modificarea raportului ponderal intre componentele unui produs , fara a efectua vreo aditivare cu alte substante.
    
Tinand seama de amploarea si pericolul pe care-l prezinta falsificarea produselor, in tara noastra au fost luate o serie de masuri de prevenire si sanctionare a eventualelor falsificari, in special in domeniul produselor alimentare. Astfel, Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati ilicite stipuleaza ca “folosirea ori substituirea de marfuri sau orice alte produse, precum si expunerea spre vanzare sau vanzarea de asemenea bunuri, cunoscand ca sunt falsificate sau substituite constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspundere contraventionala sau penala.”

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Falsificarea untului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect inginerie alimentarafalsificarea untului
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...