Implementare HACCP

Incarcat la data: 06 Decembrie 2011

Autor: lazar sergiu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13171 kb

1. Sistemul HACCP – scurt istoric.

HACCP este abrevierea “Hazard Analysis Critical Control Point” care se poate traduce prin: “Analiza riscurilor – Puncte critice de control”. HACCP –ul vizeaza:


- identificarea tuturor pericolelor de natura biologica, fizica, chimica pe care le poate prezenta un produs alimentare destinat consumului;
- identificarea si analiza pericolelor asociate diferitelor stadii ale procesului de productie ale unui produs alimentar
- definirea mijloacelor necesare pentru eliminarea sau tinerea sub control a acestor pericole
- asigurarea ca aceste metode sunt efectiv puse in practica si ca sunt eficiente .
      

HACCP se aplica, inainte de toate, pentru siguranta produsului. O intreprindere care doreste sa – l aplice, trebuie sa isi extinda foarte mult campul de aplicare asupra tuturor celorlalte elemente de calitate ale produsului ( caracteristici nutritionale, organoleptice, de prezentare)
      

HACCP –ul s-a nascut in Statele Unite spre sfarsitul anilor 60.Pionierii in materie au fost industriasii precum Pillsbury Corporation, lucrand alaturi de NASA si de laboratoarele armatei americane pentru conceperea si realizarea de alimente pentru cosmonauti.

 

Secventa analiza pericolelor a fost adoptata specific necesitatilor industriei alimentare, pornind de la alte unelte de calitate realizate in mecanica, AMEDEC – ul in particular, alte concepte au fost adaugate progresiv, precum determinarea punctelor critice de control (CCP) supravegherea, verificarea, prezentarea sistemului de documentare. Pe aceste baze si in paralel cu utilizarea sa in diferite firme agro-industriale, diverse organizatii internationale au apelat la HACCP, considerandu-l unul dintre cale mai bune mijloace de a garanta securitatea produselor alimentare.
      

HACCP – ul este un demers specific fiecarei intreprinderi care se bazeaza pe analiza riscurilor privind specificitatea produselor si metodele de fabricatie, si se finalizeaza cu alegerea si punerea in aplicare a metodelor de control si de functionare care ii sunt proprii.

 

Utilizarea HACCP – ului permite pregatirea pentru problemele privitoare la igiena si siguranta produselor alimentare, inainte ca acestea sa fie contaminate, deci evitarea consecintelor. Permite totodata acceptarea increderii, constituind un mijloc de proba pentru a raspunde asteptarilor clientilor, favorizand un dialog constructiv intre partenerii filialei.      
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Implementare HACCP". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZAImplementareriscuri