Obtinerea prin distilare a unui alcool de concentratie

Incarcat la data: 22 Octombrie 2011

Autor: Petroiu Violeta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3855908 kb

2,5 (2 review-uri)

Tema acestui proiect presupune obtinerea prin distilare a unui alcool de concentratie 89% dintr-un amestec apa: tescovina in raport de 1:1 si dimensionarea principalelor utilaje folosite la obtinerea acestuia.

 

Obtinerea alcoolului din tescovina presupune parcurgerea urmatoarelor operatii: receptie, spalare, presare, filtrare, fermentare si distilare.

 

Structura acestei lucrari este urmaatoarea:
- Caracteristicile materiilor prime si auxiliare
- Schema tehnologica si descrierea operatiilor
- Bilantul de materiale
- Bilant termic
- Alegerea si descrierea instalatiei de distilare
- Dimensionarea coloanei-talere cu supape
- Dimenionarea condensatorului
- Dimensionarea blazei

 

Astfel, plamada filtrata este supusa fermentarii, in care glucidele fermentescibile din tescovina sunt metabolizare, cu ajutorul efectului enzimatic al drojdiilor, in alcool.
   

Plamada fermentata are un continut de 6% alcool, urmatoarea atapa fiind prima distilare, dupa care procentul de alcool etilic este de 30%.Aceasta operatie este efectuata in coloana de distilare INDIS 400.


Acest distilat este supus celei de-a doua distilare, pentru ca procentul final de alcool etilic sa fie de 89%.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obtinerea prin distilare a unui alcool de concentratie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEALCOOLdistilat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan