Procese de prelucrare chimica si enzimologica a laptelui pentru iaurt

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2011

Autor: Mistrean lenuta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 469 kb

Iaurtul este sortimentul cel mai  specific si mai raspandit din grupa produselor lactate acide. Produs cu veche traditie, cunoscut  inca din secolul VII-lea in Asia-Mica si Peninsula Balcanica, datorita insusirilor sale, iaurtul s-a raspandit in Europa-Centrala si de Vest, precum si in alte multe tari.


Numele de iaurt este de origine turca, "ia-urt" insemnind lapte acru.
Iaurtul este un produs lactat acid-dietetic, fabricat din lapte de vaca fermentat prin adaos de cultura starter de productie formata din Lactobacillus delbruekii subsp. bulgaricus si Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, intre care se creeaza relatii simbiotice, ceea ce con'duce la accelerarea procesului de fermentatie si de formare a substantelor de aroma specifice produsului.

La inceputul acestui secol, biologul rus Mecinikov a scos in evidenta valoarea dietetica a iaurtului; actualmente, importanta acestui produs a crescut mult prin aportul sau in terapia cu antibiotice, cu timpul devenind un  aliment popular, cu rol important in dietetica si fizologia nutritiei. in ultimul timp, productia de iaurt pe plan mondial a crescut, datorita perfectionarii tehnologiei de fabricatie, a diversificarii sortimentelor pe baza de iaurt si a cererii crescande a consumatorilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procese de prelucrare chimica si enzimologica a laptelui pentru iaurt". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: IAURTULindustria alimentaraprocese de prelucrare
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...