Procesul tehnologic de fabricare a chefirului

Incarcat la data: 05 Iunie 2011

Autor: sandu raluca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: rar

Marime fisier: 150370 kb

Chefirul sau Kefir - ul este un produs lactat ce rezulta din dubla fermentatie a laptelui: lactica, produsa de bacteriile lactice (streptococi si bacili) si alcoolica, produsa de drojdii. Acest produs este originar din Caucaz si a fost raspandit ulterior in tarile Europei de Nord.

Prin reglarea temperaturii si a duratei de fermentare se modifica raportul dintre cele doua fermentatii, astfel incat in produsul finit sa predomine caracteristicile de produs lacto-acid sau de bautura gazoasa, usor alcoolica.

Chefirul se prezinta sub forma unei bauturi gazoase, cu un continut redus de alcool. Exista, de asemenea, ceea ce numim granulele de Chefir care sunt aglomerari de cazeina acoperite cu diverse microorganisme. Aceste granule au dimensiuni de 2- 5 cm, un aspect similar cu cel al conopidei si sunt caracterizate printr - o culoare alba si o consistenta spongioasa si elastica.

La suprafata granulelor de Chefir traiesc in simbioza o serie de bacterii si drojdii capabile sa declanseze procesele fermentative, cum ar fi:
-Streptococcus Lactis;
-Bacterium Caucasicum.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procesul tehnologic de fabricare a chefirului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEindustria alimentarachefir
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...