Proiect: Vinul spumos

Incarcat la data: 15 Noiembrie 2010

Autor: trandafir alina miarbela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Vinul spumos este un vin al carui continut de CO2 este in intregime sau partial de origine exogena, dezvoltand la temperatura de 200C o presiune de minimum 2,5 bar. Tehnologia de preparare comporta ca si la vinurile sampanizate doua etape: obtinerea vinului de baza; impregnarea cu CO2.

Se utilizeaza vinuri sanatoase, neoxidate, conditionate, carora li se adauga o licoare de expeditie. Apoi, sunt supuse refrigerarii la 0÷20C si impregnarii cu CO2, cu ajutorul unor aparate, numite saturatoare si imbutelierii izobarometrice.

Vinurile spumoase fata de cele spumoante , au avantajul ca sunt mai ieftine, solicita o tehnologie mai putin pretentioasa , iar obtinerea lor se poate face plecand si de la vinuri materie prima care apartin celor din categoria “vinuri de masa ” , cu extract si grad alcoolic mai scazute.

In procesul de producere a vinurilor spumoase , pe langa alegerea vinurilor  materie prima , efectuata, in pricipiu, dupa aceleasi criterii ca si in cazul spumantelor, o veriga tehnologica la fel de importanta este cupajarea.
   
CUPRINS

1. Descrierea produsului
2. Schema tehnologica
3. Diagrama de flux
4. Descrierea opera?iilor de pe fluxul tehnologic
5. Identificarea P.C.C. cu ajutorul arborelui decizional (pentru materii prime ?i pentru proces)
6. Stabilirea unui sistem de monitorizare ?i a unui plan de ac?iune corective.
7. Revizuirea planului HACCP.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect: Vinul spumos". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTVINULINDUSTRIE ALIMENTARA