Sucul de mere

Incarcat la data: 30 Octombrie 2012

Autor: botezatu claudia

Pret: 100 credite

Numar pagini: 63

Tip fisier: zip

Marime fisier: 273 kb

Sucurile de fructe sunt produse destinate consumului direct si sunt obtinute prin extragerea sucului celular din fructe prin presare. Din punct de vedere tehnologic sucurile de fructe pot fi clasificate in sucuri fara pulpa (limpezite) si sucuri cu pulpa (nectare). Sucurile naturale sunt cele obtinute dintr-un singur fruct, iar cele cupajate sunt obtinute prin amestecarea a doua, trei sucuri de specii de fructe diferite.

La prelucrarea merelor in vederea obtinerii sucului s-a stabilit ca 2 parametrii esentiali ai sucurilor culoarea si aroma, sunt foarte sensibili, in sensul ca sufera  degradari atunci cand ajung in contact cu diferiti factori inevitabili in timpul prelucrarii.

Dintre factorii care influenteaza negativ calitatea aromelor si colorantilor din sucuri cei mai importanti sunt fenomenele de oxidare, caldura si manipularile.

Culoarea limpede trebuie sa fie alb – galbuie pana la slabe nuante de verde, in functie de soiul supus prelucrarii.
Aroma este placuta specifica merelor utilizate ca materie prima, fara mirosuri straine de mucegai sau otet.
Aromele sunt componente volatile si se gasesc in cantitati foarte mici, cel mai adesea sub 1 p.p.m. Aromele fructelor rezulta prin combinarea unui nr. mare de substante. In cazul aromei de mere, nr. de substante aromate depaseste cifra de 70.

Principalele substante aromatizante identificate la mere sunt: alcooli cca 92 %, aldehide 6 % si eteri 2 %.
Deoarece aromele sunt volatile se poate impiedica pierderea lor din sucuri, prin evitarea incalzirii timp indelungat la temperaturi mai mari decat cele indicate si evitarea vanturarii sucului.Gustul usor astringent, acrisor este dat de taninuri. Substantele tanante precipita in prezenta substantelor proteice, proprietati care se afla la baza limpezirii sucului prin tratare cu gelatina.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sucul de mere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...