Sunca presata

Incarcat la data: 01 Ianuarie 2013

Autor: Petrescu Mihaela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 157 kb

Este o specialitate din pulpa de porc sarata si fiarta, care uneori se si afuma. Se prepara din pulpe cu sau fara sorici, care se fasoneaza: se indeparteaza surplusul de grasime si coada si li se da o forma ovala, lunguiata. Se racesc la 0-4°C, timp de 24 ore, apoi se sareaza umed, injectandu-se intraarteril sau intramuscular cu o saramura de 18°Be´, tinandu-se 7-14 zile. Dupa maturare, se stivuiesc pe gratare , la 4-5°C, se tin 4-6 zile pentru scugerea saramurii si apoi se spala cu apa calduta. Dupa spalare, se aseaza pe rama, unde se lasa 1-2 ore pentru zvantare.

In cazul in care se solicita ca suncile sa fie afumate, se face afumarea 45 minute la 25-35°C, pana ce capata o culoare aurie. Dupa afumare se racesc, apoi se dezoseaza, indepartand osul bazinului, femurul si ciolanul cu tibia. Se scot flaxurile si grasimea moale, si se lasa pe suprafata un strat de grasime de 1 cm, cand nu are sorici si pana la 2 cm, cand se face cu sorici. Dupa fasonare se aseaza in forme-presa, alegandu-se marimile de presa pentru o singura bucata.

Pulpele se aseaza cu partea externa in jos, cu fibrele musculare orientate in lungul presei. Dupa asezarea carnii in forme, se pune capacul si se preseaza. Se fierb apoi in apa la 82°C, considerandu-se 60 minute pentru fiecare kilogram. Dupa fierbere se apasa din nou capacul formei, presandu-se bine, dupa care se racesc in forme, in frigorifer la 0-5°C, timp de 12-16 ore; apoi se scot din forme, prin introducerea acestora in apa calda.

Se zvanta si apoi se asambleaza in hartie pergaminata. Se depoziteaza la 0-5°C. Produsul finit are culoare uniforma, roz, grasimea culoare alba, consistenta frageda, nesfaramicioasa la taiere. Are gust specific de sunca fiarta, usor afumata. Contine sare, maximum 3%, nitrit, maximum 7mg/100g.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sunca presata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEsunca presataproiect sunca presata
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...