Algoritmi genetici

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: popescu claudia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Definitie. Algoritmii genetici (AG) sunt algortmi de cautare evolutiva, proiectati in scopul identificarii de solutii aproximative ale problemelor dificile, prin aplicarea in stiinta calculatoarelor a pricipiilor derivate din biologia evolutiva – mostenirea, mutatia, selectia naturala si incrucisarea.
AG sunt implementati  ca simulari in care o populatie P de reprezentari abstracte (numite cromozoni) ale solutiilor candidat (numite indivizi) ale unei probleme de optimizare, evolueaza catre solutii din ce in ce mai bune. In biologie, un cromozom este o bucata foarte lunga, continua de ADN, care contine multe gene, elemente regulatoare si alte secvente de nucleoide.


Evolutia incepe de la o populatie complet sau partial aleatoare si se realizeaza in generatii.
Principiul de functionare al unui AG se bazeaza pe tendinta de crestere a performantei unei populatii de solutii candidat, in timp, determinate de competitia pentru resursele mediului si propagarea materialului genetic de catre cei mai buni indivizi ai populatiei. Notiunea cheie a utilitatii AG este performanta indivizilor, determinate de functia obieciv si de restrictiiile problemei.


Aplicabilitate. AG se aplica cu success:
- Problemelor pentru care nu se cunosc algoritmi in timp polinomial;
- Problemelor cu spatii de cautare foarte mari (ex. Cele combinatoriale);
- Problemelor de optimizare multiobiectiv, mai ales daca sut multimodale sau deceptive.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Algoritmi genetici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEPROIECTGENETICA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...