Civilizatii in context geopolitic

Incarcat la data: 28 Februarie 2010

Autor: ella88

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36 kb

Iudaismul este cea mai veche dintre cele 3 religii monoteiste, din care a luat nastere Crestinismul si din care isi trage radacinile si Islamul. Iudaismul este cea mai putin raspandita religie monoteista. Conform estimarilor, din cei 14 milioane de credinciosi, 5,5 milioane traiesc in Statele Unite si Canada, alte 5 milioane in Israel, putin peste 1 milion in Europa de Vest si o jumatate de milion in America de Sud. Restul se imparte intre Europa de Est, nordul Africii, Africa de Sud si Oceania.Iudaismul cunoscut si sub numele de religie mozaica (dupa principalul profet evreu, Moise) este religia poporului evreu. Termenul iudaism isi are originea in numele regatului Iuda, tara tribului Iuda -- descendentii celui de-al patrulea fiu al patriarhului Iacob (sec. XVIII - finele sec. XVII i.Hr.) -- cu capitala la Ierusalim, lacasul Marelui Templu.


Istoria iudaismului este impartita in trei perioade: 1. Perioada Templului din Ierusalim; 2. Perioada talmudica; 3. Perioada rabinica (din secolul al VI pina in prezent). Iudaismul ortodox contemporan s-a format pe baza miscarii fariseilor (pirushim) din perioada Macabeilor.

 

Iudaismul contemporan nu are o institutie sau personalitate, acceptata universal, care ar avea autoritatea dreptului, invataturii sau puterii. Surselele dreptului (Halaha) a iudaimului contemporan sint: Tanahul (Tora scrisa) si Talmudul (Tora orala). Halaha regulamenteaza aspectele vietii evreilor care nu sint reflectate in codurile penale sau civile din sistemul secular.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Civilizatii in context geopolitic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CIVILIZATIICONTEXTiudaismul
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...