Discreditarea liderilor ca procedeu de baza in influentarea psihologica a inamicului

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: id mess:diploma2you

Pret: 100 credite

Numar pagini: 71

Tip fisier: zip

Marime fisier: 94 kb

Tot mai nou razboiul, in varianta sa traditionala (confruntarea armata) este perceput ca foarte scump, imoral si ilegal, forma extrema si ultima ratio regis prin care un conflict poate fi solutionat. Acesta este si motivul pentru care infruntarile armate ale ultimelor decenii au fost precedate, aproape fara exceptie, de un crunt razboi imagologic, care a implicat inregimentarea si delimitarea viitorilor inamici de pe campul de lupta, demonizarea liderului inamic incepand cu mult inainte de confruntarea armata propriu-zisa.    

Componenta majora a acestei revolutii imagologice este afirmarea dimensiunii psihologice  a conflictelor, avand ca vectori purtatori informatia si imaginea, iar ca reflex conceptual razboiul psihologic, razboiul special, razboiul imagologic, tot atatea denumiri greu de prins in tiparele anterioare.
   
Lucrarea de fata isi focalizeaza atentia in mod special asupra conflictelor care au marcat istoria omenirii in ultimul secol, Cele Doua Razboaie Mondiale, Coreea, Vietnam, Panama, Revolutia Romana, Razboiul din Golf, Bosnia, Haiti, Iugoslavia, Irak, indeosebi prin prezentarea rasturnarilor imagologice realizate in dauna principalilor lideri.
 Razboiul imagologic explica o realitate a zilelor noastre: intr-un conflict desfasurat in sfera de influenta occidentala defaimarea continua a personalitatilor, comandamentelor, guvernelor, sunt modalitatile de baza prin care se asigura succesul actiunilor psihologice. Interesul american in Panama sau Haiti a fost explicat printr-o campanie denigratoare  liderilor, care a justificat astfel interventia armata. Pentru atacarea Iugoslaviei, Milosevici si Serbia au fost demonizati laolalta, sarbii prezentati intr-un mod simplist ca rai si brutali, iar albanezii ca buni si blanzi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Discreditarea liderilor ca procedeu de baza in influentarea psihologica a inamicului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPROIECTRAZBOILideri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan