Farul Genovez din Constanta

Incarcat la data: 13 Iunie 2011

Autor: Gheorghe Elena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22742 kb

Farul Genovez din Constanta, aflat in zona peninsulara a Constantei, in mijlocul unui ansamblu de monumente istorice precum cladirea Hotelului Carol (1879-1884) si statuia lui Mihai Eminescu (1936), este, alaturi de ruinile portului vechi, un simbol al prosperitatii portului Constanta in secolele XII-XIII, pe vremea cand genovezii faceau comert in aceasta zona.


Exista doua variante care explica numele de Far Genovez. Prima ar fi datorita faptului ca a fost construit in secolul XIII de catre comerciantii genovezi care si-au stabilit domiciliul in Constanta si restaurat intre anii 1858-1860 de catre inginerul francez de origine armeana Artin Aslan. 


Cea de-a doua varianta ar fi ca numele vine de la un calificativ acordat de turci cand au ocupat Dobrogea in 1878. Cel mai probabil, cetatenii turci, impresionati de constructiile inalte cu ziduri groase pe care le-au intalnit la Constanta le-au atribuit denumirea de Genevis Calèe (cetate genoveza). Dovada ar fi existenta unor constructii care au purtat denumirea de Chei Genovez sau Magazii Genoveze. De altfel, la Constanta nu mai exista nicio alta constructie lasata de genovezi.
   

De asemenea, exista doua povesti ale farului pe care il putem admira astazi in zona peninsulara a orasului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Farul Genovez din Constanta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONSTANTAFARgenovez
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...