Izolarea internationala a Finlandei in urma Razboiului de Iarna

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

Una dintre cele mai crunte lectii invatate de catre factorii de decizie politici finlandezi, de-a lungul Razboiului de iarna, a fost izolarea Finlandei odata cu declansarea acestuia. inca din cadrul negocierilor  din toamna anului 1939, diplomatia finlandeza declansase in vest o campanie pentru obtinerea de sprijin extern.

Rezultatele au fost mediocre; Germania a sfatuit Finlanda sa cedeze, Marea Britanie nu a oferit nici un sprijin la randui -  liderii britanici in frunte cu Churchil considerau ca bazele militare cerute de catre Uniunea   Sovietica  nu puteau servi decat impotriva Germaniei. Statele Unite si-au oferit sprijinul pentru mediere refuzat insa de Molotov, iar statele nordice si-au aratat simpatia pentru situatia Finlandei in cadrul conferintei de la Stockholm, dar in practica guvernul suedez refuza inca o data sa se implice in  planul de militarizare al insulelor Aland, alaturi de Finlanda. Guvernul finlandez se va afla singur in fata tavalugului sovietic.
   
Izbucnirea razboiului avea sa genereze fata de Finlanda un val de atentie in lumea intreaga, care a adoptat pozitia de spectator intr-o arena, mai intai pentru a compatimi soarta finlandezilor, ca mai tarziu sa aplaude spiritul lor razboinic in contextul victoriilor acestora asupra armatei sovietice. Aceasta simpatie si admiratie n-a adus insa nici un ajutor practic important pentru situatia militara si politica a Finlandei.

Aceasta atitudine de simpatie avea sa fie sustinuta de presa straina a acelei vremi. inainte de razboiul de iarna, Finlanda era o tara relativ necunoscuta pentru o mare parte a lumii internationale. Politica si viata Finlandei era prea putin luata in vizorul atentiei  acesteia. Doar lupta de la inceputul anilor ’20 pentru sprijinirea  autonomiei Kareliei de Est de catre finlandezi si rezultatele atletilor finlandezi la olimpiadele sportive suscitasera un oarecare interes.i.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Izolarea internationala a Finlandei in urma Razboiului de Iarna". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPROIECTRAZBOIFinlanda
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...