Primul Razboi Mondial - aliatii si puterile centrale

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: lucrarilicenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 147 kb

Primul razboi mondial, cunoscut si ca Marele razboi, Razboiul natiunilor sau Razboiul menit sa puna capat razboaielor, a fost un conflict la scala mondiala desfasurat intre august 1914 si 11 noiembrie 1918. Denumirea Primul razboi mondial nu a fost folosita decat dupa 1939, dupa izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, pana atunci fiind cunoscut ca Marele razboi sau Razboiul mondial.

Combatantii razboiului au fost Aliatii si Puterile Centrale. Nici un conflict anterior nu a mobilizat atati soldati si nici nu a implicat atatea parti in campul de lupta. La sfarsitul sau, razboiul a devenit al doilea conflict in lista celor mai sangeroase conflicte notate de istorie (dupa Rebeliunea de la Taiping). Douazeci de ani mai tarziu insa, cel de-al doilea razboi mondial va face si mai multe victime.

Primul razboi mondial s-a dovedit a fi o ruptura decisiva cu vechea ordine mondiala, marcand incetarea finala a absolutismului monarhic in Europa. Patru imperii au fost doborate: cel German, cel Austro-Ungar, cel Otoman si cel Rus. Cele patru dinastii ale lor, Hohenzollern, Habsburg, Otoman si Romanov, care au avut radacini ale puterii inca din timpul cruciadelor, au cazut dupa razboi.


CUPRINS

     CAUZE
     PRIMELE BATALII
     INCEPUTUL RAZBOIULUI PE FRONTUL DE VEST
     FRONTUL DE EST
     VICTORIA ANTANTEI
     SFARSITUL RAZBOIULUI
     BIBLIOGRAFIE

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Primul Razboi Mondial - aliatii si puterile centrale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPROIECTprimul razboi mondial
Comentarii

un referat bunisor

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan