Proiect Idei si regimuri democratice

Incarcat la data: 02 Aprilie 2010

Autor: kyty ella

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1761 kb

DEMOCRATIA este o forma de organizare si conducere politica a societatii, prin consultarea cetatenilor, tinand cont de vointa acestora, de interesele si aspiratiile de progres ale tarii.

Democratia s-a regasit, de-a lungul istoriei, sub doua forme: democratie directa si democratie reprezentativa. In prima varianta, toti cetatenii puteau participa la luarea hotararilor de interes public, fara a se folosi de reprezentantii alesi sau numiti, acest sistem fiind practicabil doar in cadrul unor societati cu un numar restrans de membrii. 

Insa, dupa principiul democratiei reprezentative se ghideaza societatile moderne, numeroase si complexe de astazi, in care cetatenii aleg reprezentanti oficiali care iau hotarari politice, elaboreaza legi si administreaza programe spre binele public. Toate democratiile reprezentative sunt sisteme in care hotararile publice sunt luate conform opiniei majoritatii cetatenilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Idei si regimuri democratice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPROIECTEstiinte politice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan