Referat Trecutul Lumii

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 80 kb

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata, lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume.

Aparut in desert, Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila,  conservatoare si longeviva. Desi au eiostat schimbari in viata tarii, acestea au fost atat de lente, incat popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasa, fara varsta.

Un istoric grec a denumit foarte inspirat Egiptul ca, Darul Nilului''. Locurile propice asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert, varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.

Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat, fertil, astfel incat cei care au trait acolo, au putut construi un sistem de irigare bine proiectat. Indirect fluviul Nil a contribuit la realizarea capodoperelor arhitecturale fara precedent.

Primele izvoare scrise ale istoriei Egiptului dateaza din 3000 i.e.n., din vremea cand Menes sau Narmer, regele Egiptului de Sus (de Sud) prin cucerirea Egiptului de Jos(Delta) a unit cele doua state. Aceasta uniune a ramas intacta timp de mai multe milenii, s-au succedat 33 de dinastii. Intemeietorul primei dinastii a fost Menes, iar regina ultimei dinastii Cleopatra., care s-a sinucis aproximativ in anul 30 i.e.n. lasandu-se muscata de un sarpe veninos.

In perioada antica regele este privit ca un zeu, desi denumirea de faraon, care inseamna, Casa mare'', s-a raspandit doar in Era Noua a Imperiului. Religia egipteana era foarte complicata si se concentra mai ales pe viata transcedentala. Pentru viata fericita din lumea de dincolo, ei vroiau sa pastreze corpul intact, ceea ce a dus la dezvoltarea unor tehnici de mumificare, pentru a conserva corpurile domnitorilor. A aparut in societatea respectiva o structura sociala administrativa si preoteasca foarte puternica.

Pe timpul Imperiului Antic (2600-215 i.e.n) Egiptul a fost un stat foarte puternic si preocupat eclusiv de problemele interne. Constructiile de piatra au inceput imediat, cele mai vestite monumente fiind uriasele morminte regale, piramidele.


Langa Memphis, capitala din acea vreme, se ridica piramida din Saccara, care a fost construita pentru faraonul Djoser, dupa proiectul realizat de cancelarul si arhitectul principal al acestuia. Imhotep, primul arhitect caruia se cunoaste numele. El a devenit mai tarziu zeul medicinii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Trecutul Lumii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect istorietrecutul lumii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...