Reprezentarea independentei Romaniei, a proclamarii regatului si a Marii Uniri in numismatica romaneasca (proiect de cercetare)

Incarcat la data: 28 Februarie 2010

Autor: Alin Samusan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Acest proiect isi propune sa prezinte modul in care s-au reflectat cele trei evenimente in arta numismatica a epocii lor, din punct de vedere al simbolisticii prezente pe monede si medalii, a artei gravorilor, a popularitatii si a impactului de care se bucurau aceste antice mijloace de propaganda si de comemorare in constiinta contemporanilor.


Finele secolului al XIX-lea a dus la desavarsirea mijloacelor tehnologice, si la acumularea importantei experiente de reprezentare numismatica a secolelor anterioare. Sutele de ani in care medalia si moneda (nu mereu bine delimitate una de cealalta) au constituit vectorul principal de realizare a constiintei politice si simbolice in Europa, au dat veacului al XIX-lea cea mai bogata productie numismatica din epoca "clasica" a acestei arte, atat sub aspect numeric, tehnic, cat si sub aspectul incarcaturii simbolice a monedelor si medaliilor.

 

In acest context, odata cu urcarea pe tronul Romaniei a monarhiei de Hohenzollern, si cu edificarea pe aceasta cale a unei traditii simbolice si iconografice care sa reprezinte statul roman in aspiratiile si realizarile sale, arta monetara a capatat un rol de prim rang si in constituirea si exprimarea bagajului identitar al societatii romanesti.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reprezentarea independentei Romaniei, a proclamarii regatului si a Marii Uniri in numismatica romaneasca (proiect de cercetare)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTINDEPENDENTEI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan