Rusia intre anii 1945 - 1957 - aspecte politice si economice

Incarcat la data: 16 Decembrie 2010

Autor: Nicolae Emi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

Nascut pe un teren nisipos ,imperiul sovietic avea sa fie macinat de la inceput de crize care, decenii mai tarziu, aveau sa-l distruga. Exista trei intrebari  fundamentale  care corelate indica principalii factori determinati ai dezvolarii URSS si care sugereaza campurile dezbaterii istorice.

a) Care trebuie sa fie modalitatea exercitarii puterii in statul sovietic si de catre cine? In 1924 aceasta chestiune inca nu era hotarata.  Inainte de venirea lor la putere, in 1917, Lenin si bolsevicii au considerat pur si simplu ca revolutia proletara victorioasa va duce la o aneantizare a statului. Cu  toate acestea ,pe parcursul celei mai intinse parti a perioadei  dintre 1917-1924 ei s-au gasit in situatia de a lupta pentru simpla supravietuire.In consecinta bolsevicii au inceput sa se comporte tot mai autoritar.Ei si-au proscris rivalii politici si au amplificat in mare masura atat schema de functionare cat si telurile guvernarii.Va contiuna acest proces?Se va reintoarce Uniunea Sovietica la restabilirea libertatilor care i-au inspirat pe multii dintre revolutionarii din 1917 sau isi va contiunua  alunecarea spre totalitarism? Cine va detine efectiv puterea?

b) Cum se va  dezvolta economia sub comunismul sovietic?Economia ruseasca a fost preluata de bolsevici in 1917 cu intentia de a o transforma dintr-un sIstem de relatii capitaliste intr-unul de relatii socialiste.Lenin  a dat directive sa se inceapa prin aducerea industriei sub controlul bolsevic direct ca o prima etapa spre centralizarea economica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rusia intre anii 1945 - 1957 - aspecte politice si economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPROIECTRusia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan