LATINITATE SI DACISM

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: zwzzy tck

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 266 kb

Originea limbii romane este legata de procesul de formare a poporului roman. Cu privire la etnogeneza romaneasca au fost exprimate puncte de vedere dintre cele mai diverse, adesea contradictorii sau fara dovezi concludente originea pur latina a limbii si a poporului roman, teoria continuitatii daco-getice, teoria migrationista a romanilor din sudul Dunarii, teoria rezistentei si a asimilarii elementului latin, teza expansiunii spiritualitatii daco-geto-tracice.


Descoperirile arheologice au evidentiat faptul caaria de existenta a poporului roman de azi a fost locuita inca din timpurile preistorice. Culturile arheologice specifice epocii preistorice au lasat numeroase urme, care plaseaza spatiul romanesc alaturi de creatiile cele mai reprezentative ale preistoriei europene.


Marea miscare de populatii de la sfarsitul mileniului al III-lea i.Hr. a avut ca rezultat formarea popoarelor si limbilor indo-europene, din care fac parte si tracii. Blocul tracic, ce acoperea aria carpato-danubiano-balcanica, s-a diferentiat in ramura sud-dunareana(tracii sudici) si ramura nordica (getii, cum au fost numiti de greci, sau dacii, cum le-au spus romanii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "LATINITATE SI DACISM". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTLIMBADACIlatinitate
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...