Sisteme de Productie si Sisteme Expert

Incarcat la data: 29 Mai 2013

Autor: mario oradeanu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 130 kb

Un sistem de productii este un sistem care, dispunand aprioric de anumite elemente, este capabil ca, pe baza lor sa genereze altele noi.

Un sistem de productii este format din:

  • o baza de fapte
  • o baza de reguli
  • un interpretor de reguli (masina de inferenta).


Baza de fapte si baza de reguli formeaza impreuna baza de cunostinte.
Baza de fapte este folosita la stocarea datelor despre problema in cauza. De exemplu, poate contine date despre un pacient a carui boala trebuie sa fie diagnosticata.
Baza de reguli contine reguli, care sunt numite uneori “reguli de productie”.

Regulile unui sistem de productii pot implica fie doar actiuni, fie anumite informatii si apoi actiuni. Fiecare regula consta din: o parte de conditie C (antecedent) si o parte de actiune A (consecinta), si are forma:

if C then A
if  <antecedent> then <consecinta>

Interpretorul de reguli (structura de control) selecteaza si aplica reguli care pot aduce schimbari si/sau adaugari la baza de date. in sistemele de productie clasice, interpretorul de reguli foloseste o accesare bazata pe date, parcurand regulile ciclic, cautand una a carei parte de conditie sa fie satisfacuta, din baza de date. Cand se gaseste o astfel de regula, se invoca partea de actiune a ei.

In multe cazuri, actiunea rezulta prin schimbarea bazei de date, ce activeaza  alte reguli. Interpretorul de reguli continua parcurgerea ciclica a regulilor pana cand  problema este rezolvata (scopul este indeplinit) sau se ajunge la o stare unde cele mai multe reguli nu mai sunt aplicabile. Interpretorul de reguli este partea sistemului de productie care implementeaza strategia de control.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme de Productie si Sisteme Expert". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect tehnologia informatieisisteme de productie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...