Logistica - instrument si concept in continua evolutie

Incarcat la data: 22 Iunie 2010

Autor: adry s

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 352 kb

Conceptul de logistica a aparut in secolul 17 in armata franceza unde se utiliza expresia „loger” cu sensul de a descrie cum sa transporti, sa aprovizionezi, sa hranesti si sa asiguri anumite conditii, pentru o armata operativa aflata in miscare, aplicand un ansamblu de cunostinte militare.

Una dintre cele mai vechi definitii acceptate pentru logistica se enunta astfel: „toate pregatirile si actiunile necesare pentru a aproviziona fortele armate in cea mai eficienta maniera, cu bunuri si provizii, lasandu-le cele mai favorabile circumstante in confruntari”.

In prezent prin logistica tot in domeniul militar se intelege „totalitatea mijloacelor necesare pentru aplicarea in teren a deciziilor strategice si tactice”. Dupa al doilea razboi mondial specialistii militari din logistica au trecut in activitati civile industriale unde au aplicat din cunostintele lor punand bazele logisticii industriale. Odata cu dezvoltarea sistemelor industriale si cu evolutia pietelor conceptul de logistica a evoluat si el.

REZUMAT. Lucrarea prezinta evolutia conceptului de logistica in functie de orientarea obiectivelor organizatiilor si de dezvoltarea mijloacelor tehnologice suport.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Logistica - instrument si concept in continua evolutie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LOGICAPROIECTConcept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...