Analiza riscurilor

Incarcat la data: 16 August 2013

Autor: Muntean Alexia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 59 kb

Viata reprezinta un risc permanent. Proverbul, conform caruia niciodata nu stii ce-ti va aduce ziua de mâine, este valabil in special pentru business. Unii antreprenori inteleg foarte bine ca riscul ii insoteste oriunde, iar pentru a-l invinge depinde foarte mult de pozitia fiecaruia dintre ei.

Altii insa, nu atrag o atentie deosebita riscului si caracteristicilor acestuia, intelegând importanta lui doar dupa suportarea unor cheltuieli, pagube, pierderi sau chiar faliment.

Actualitatea temei este determinata de importanta evidentierii si examinarii riscurilor. Orice intreprindere ce tinde sa se inscrie in exigentele economiei de piata, indiferent de profilul de activitate, de forma juridica, de dimensiunea si spatiul socio-economic in care activeaza, este nevoita sa se adapteze permanent la situatiile riscante, care pot aparea atit in activitatea curenta, cit si cea de perspectiva.

Un rol esential, in acest sens, revine analizei corecte a riscurilor intreprinderii, care prin demersul metodologic si interpretativ, asigura posibilitatea evitarii, diminuarii sau controlarii unor dificultati potentiale asupra activitatii intreprinderii.

Scopul temei consta in analiza tipurilor de risc si a cauzelor aparitiei acestora in activitatea economico-financiara si care ar fi caile de minimizare a lui.
 
Scopul urmarit a fost concretizat in urmatoarele sarcini ale cercetarii:

  • evidentierea celor mai reusite abordari si definitii cu privire la notiunea „risc” ;
  • descrierea mai multor clasificari ale riscurilor;
  • analiza tipurilor de risc si a cauzelor aparitiei acestora in activitatea economico- financiara a intreprinderii “Suvorov-Vin” S.R.L.;
  • descrierea cailor de minimizare a riscurilor.


Cercetarile au fost realizate in cadrul intreprinderii de productie autohtone“Suvorov-Vin” S.R.L., specializata in fabricarea, pastrarea si comercializarea angro a produselor de alcool.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza riscurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect managementanaliza riscurilor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan