Cultura organizationala a unei societati

Incarcat la data: 14 Decembrie 2011

Autor: Bahaciu Ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52047 kb

Este intalnit tot mai des conceptul de cultura organizationala, nu numai in preocuparile profesorilor, studentilor, a diferitelor categorii de specialisti ci si in abordarile managerilor, intreprinzatorilor si chiar ale cetatenilor obisnuiti.

 

Mobilitatea resurselor si dezvoltarea telecomunicatiilor, a tehnologiei informationale, duce la o interactiune intre indivizi, grupuri si organizatii care sunt din culturi diferite.


In prezent, se acorda o mare atentie manierei in care comportamentele noastre sunt conditionate de elementele culturale. Din acest motiv, specialistii din domeniile economice, manageriale, sociologice, psihologice, sunt de acord ca, intr-o organizatie, cultura acesteia reprezinta un determinant major pentru functionalitatea si performantele obtinute.


Cunoasterea elementelor specifice culturii organizationale si a culturii manageriale reprezinta o cerinta importanta pentru un management modern.


Cultura organizationala si cea manageriala pot reprezenta factori foarte importanti pentru obtinerea avantajului competitiv al firmei, in momentul in care elementele lor sunt cunoscute, analizate si focalizate catre realizarea obiectivelor stabilite prin strategiile si politicile firmei.


Cultura organizationala poate reprezenta si una dintre fortele importante care sa se opuna schimbarilor propuse de managerii firmei, in situatia in care caracteristicile sale nu sunt cunoscute sau nu sunt luate in considerare in procesul de elaborare a planurilor de schimbare  organizationala.


Definitia din literatura de specialitate ne spune ca, cultura organizationala reprezinta normele, valorile, regulile scrise si cele nescrise ale unei organizatii.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura organizationala a unei societati". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CULTURAsocietatecultura organizationala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...