Leadership - Studiu de caz

Incarcat la data: 21 Iunie 2013

Autor: Raulcretzu Yo

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 270 kb

Center for Creative Leadership  a creat un proiect care vizeaza atingerea obiectivului sau de „idei in actiune”.

Scopul acestei cercetari este de a intelege modul in care liderii pot folosi puterea, pentru a invata de situatiile in care puterea este exercitata si pentru a descrie modul in care indivizii si organizatiile pot inbunatati conducerea acestora prin intermediul utilizarii efiente a puterii.

Principalele concluzii ale acestei cercetari au inclus:

1. Majoritatea liderilor intervievati (94% ) s-au evaluat ca fiind moderat la extrem de puternic la locul de munca. Exista o corelatie notabila intre nivelul liderilor in organizare si cat de puternic cred ei insasi sa fie la locul de munca.

2. 28% dintre liderii chestionati sunt de acord ca puterea este utilizata in mod abuziv de catre liderii de top in organizatia lor

3. 59%  dintre liderii chestionati sunt de acord ca organizatia lor ii indeamna pe oameni la toate nivelurile.

4. 41% dintre liderii chestionati indica faptul ca s-ar simti mai puternici la locul de munca daca au avea mai multa autoritate formala.

5. Top trei cele mai frecvente surse de indatorare de putere sunt: puterea de expertiza, puterea de informatii si puterea relatiilor. Puterea de pedeapsa, sau capacitatea de a sanctiona persoanele pentru lipsa de conformitate cu standardele sau asteptarile, este sursa celui indatorat de putere

6. Liderii cred ca cele trei surse de putere vor fi cele mai importante pentru parghie in urmatorii cinci ani, iar acestea sunt relatiile de putere, puterea informatiilor si puterea de a recompensa.

7. Puterea de relatii este cea mai des folosita pentru a promova personal cuiva ordinea de zi.
 
8. Liderii sugereaza ca puterea relatie poate fi mai bine de indatorare prin identificarea relatiilor dorite, investind in aceste relatii, si repararea relatiilor deteriorate.

Conceptele de putere si de conducere au fost si vor continua sa fie interconectate. In timp ce o  persoana poate exercita o putere fara a fi un lider, o persoana nu poate fi un lider fara sa aiba putere.

Pentru acest studiu, echipa a definit puterea pur si simplu ca "potentialul de a influenta pe ceilalti."

Aceasta definitie ajuta sa demitizeze puterea si pune in perspectiva importanta utilizarii in putere pentru a fi un lider eficient.

In setarile de organizare, liderii trebuie sa exercite puterea de a realiza echipe individuale, si obiectivele organizationale.

Liderii trebuie sa fie in masura sa influenteze adeptii lor pentru a obtine performanta mai mare; superiorii si colegii lor pentru a lua decizii importante; si partile interesate pentru a asigura vitalitatea organizatie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Leadership - Studiu de caz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect managementstudiu de caz leadership
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...