Management General

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2013

Autor: Ene Nicolae

Pret: Gratuit

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Acum aproape o suta de ani, autorul care a pus bazele managementului stiintific, Frederick Taylor postula principiul “Evidenta stricta a timpului si normarea muncii”, facand un pas urias spre cresterea eficientei in organizatie.
 
Managementul inseamna conducereae ficienta si eficace a unei activitati. Din perspectiva aceasta, managerul nu poate face afaceri profitabile pentru firma de care raspunde daca nu stie sa gestioneze eficient resursele.

Iar timpul este o resursa economica pretioasa, pretentioasa si ireversibila: timpul este cea mai rara resursa fiind neinlocuibil dar in acelasi timp “nelimitat”; este scump dar nu poate fi cumparat, depozitat, multiplicat iar pierderea sa nu poate fi asigurata nici de cea mai mare firma de asigurari din lume, deci nu poate fi “despagubit”; este foarte perisabil si inelastic.Cu toate acestea, timpul nu este proprietatea nimanui, este impersonal, al tuturor si nu este retinut de frontiere fizice.

Managerii preocupati de performanta stiu insa ca timpul este masurabil si continuu iar managementul timpului este o o prioritate pentru succesul unei afaceri.

“Factorii de decizie eficienti nu pornesc de la sarcinile lor, pornesc de la timpul pe care il au la dispozitie. isi considera si isi ordoneaza timpul “de care dispun” in cele mai mari perioade de continuitate, ca un proces in trei etape: timp de inregistrare, timp de organizare si timp de consolidare – baza eficientei factorului decizional.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Management General". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTproiect managementadministrarea afacerilor
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...