Management public - Institutia in care lucram

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: Abalanoaie Marcel Ionut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 88 kb

De-a lungul timpului, omenirea a pus in practica multe proiecte grandioase. Istoria acestor proiecte a inceput sa se scrie inca de acum aproximativ 2.500 de ani inaintea erei noastre, odata cu constructia impresionantelor piramide egiptene. Totusi, primele proiecte in care s-au pus in aplicare aspectele specifice managementului de proiect s-au realizat, mult mai tarziu, in secolul al XX-lea, in S.U.A, odata cu revolutionarea teoriilor manageriale.      

Radacinile managementului de proiect sunt legate de aparitia si dezvoltarea teoriei managementului stiintific, ai carui promotorii de seama au fost: Frederick W. Taylor, Frank si Lillian Gilbreth, Henri Fayol si Henry Gantt. in anul 1911, vede lumina tiparului o lucrare de referinta care a fundamentat aceasta teorie: “The principles of Scientific Management” (Principiile Managementului Ştiintific) scrisa de Frederick W. Taylor. in aceasta lucrare, F.W. Taylor postuleaza principiile managementului stiintific care, in opinia lui, sunt urmatoarele:
-    utilizarea unor metode stiintifice de munca;
-    selectia stiintifica a personalului si perfectionarea acestuia;
-    buna cooperare cu angajatii;
-    diviziunea stiintifica a muncii in munca calificata si necalificata si atribuirea corespunzatoare a acesteia intre manageri si muncitori.

In S.U.A., parintele managementului de proiect este considerat a fi Henry Gantt, care a conceput o tehnica de planificare si control, denumita graficul Gantt si care este utilizata si in prezent in cadrul managementului de proiect.

Cuprins

Cuprins    2
Institutia in care lucram    3
Scurt istoric al managementului    3
Aspecte legate de management    4
ROLUL ŞI LOCUL SECRETARIATULUI iN STRUCTURA UNEI ORGANIZAtII    10
PORTRETUL UNUI LEADER EFICIENT    13
PORTRETUL UNUI LEADER INEFICIENT    15
PROCESUL COMUNICARII    17
Procesul decizional    24
BIBLIOGRAFIE:    27

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Management public - Institutia in care lucram". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: proiect managementinstitutia
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...