Managementul transportului public

Incarcat la data: 23 Noiembrie 2012

Autor: Mihai Furnica

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 199 kb

Transportul public (sau transportul in comun) este un serviciu public de transport, in numar mare, disponibil pentru intreaga populatie, distincta de sistemul de taximetru, inchiriere de autobuze si autocare de catre persoane care nu se cunosc si nu au incheiat un contract de prestare servicii cu o companie de transport.

In Moldova, transportul urban de calatori se efectueaza de catre administratia publica locala, prin regii proprii si societati comerciale cucapital privat precum si prin persoane fizice autorizate. In ultimii ani s-a observat o nemultumire crescânda de transportul urban de calatori, care s-amanifestat nu numai in rândul calatorilor ci si a transportatorilor, a organelor publice municipalesi centrale.

In aceasta situatie Consiliul municipal Chisinau, prin Decizia nr. 32/2 din 01.10.2005„Cu privire la situatia creata in transportul public municipal”, a initiat elaborarea unei strategii dedezvoltare a sistemului de transport public. Complexul de transport urban este un mecanism amplu, viu si dinamic. Ca urmare, toate problemele si initierile privind perfectionarea si reorganizarea pot fi examinate numai prin prisma unei abordari sistemice si aplicate in practica numai in complex.

Problemele prioritare ale transportului urban din mun. Chisinau sunt direct sau indirect legate de eficientizarea utilizarii resurselor energetice.

Procesele de transformare radicala a sferelor economice si sociale, formarea pietelor de produse si servicii, inceputul integrarii tarii in sistemul economic mondial sunt de neimaginat fara crearea unui sistem de transport fiabil in functionare, economic, sigur si ecologic, orientat spre satisfacerea intereselor cetateanului, intreprinzatorului, pietei si a societatii in intregime.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul transportului public". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTPROIECTEtransport public
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...