Plan de afaceri - Hotel Marriott

Incarcat la data: 11 Iunie 2011

Autor: Nita Laura

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 53606 kb

5 (1 review)

1. Prezentarea generala a companiei

Hotel Marriot este administrat de Societatea Regal Turism S.A., activitatea si funcţionarea sa facandu-se conform Hotararii Guvernului Romaniei nr..601 din 6 octombrie 1997 privind clasificarea structurilor de primire turisti. Are o forma de proprietate majoritara privata.


2.  Analiza pietei

2.1. Clienti

Piata careia i se adreseaza proiectul de fata este nationala si internationala. Segmentul de piata vizat este alcatuit din companii si persoane juridice ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii, in marile orase, si partenerii lor de afaceri din strainatate.  


Din punct de vedere al pietei internationale, majoritatea clientilor sunt din America de Nord, iar restul din Europa, Australia si Asia.


Cei mai mulţi turisti care vin în Bucuresti sunt oameni de afaceri care aleg sa fie cazaţi la hoteluri de patru si cinci stele, iar SUA este principala ţara de origine a vizitatorilor straini (13,2%)
 

Piata tinta este formata din:
1. persoane fizice cu venituri peste medie, aflate in Romania pentru alte scopuri decat incheierea unor afaceri;
2. persoane fizice reprezentanti ai unor firme de renume;
3. persoane juridice, companii lideri in domeniul lor de activitate.
 

Segmentarea pietei tinta are in vedere urmatoarele criterii:
a)    geografic:potentialii clienti sunt locuitori ai mediului urban, cetateni ai celor mai importante orase din tara lor; acestia isi au domiciliul in Romania in orase cu peste 100.000 de locuitori, iar in strainatate in orase cu peste 300.000 de locuitori; in tara noastra majoritatea clientilor provin din Bucuresti, Timisioara, Cluj-Napoca, Brasov, iar din strainatate:America de Nord ( Coasta de Est, Coasta de Vest), peninsula Scandinava, Austria, Ungaria,Germania, Benelux, Spania, Australia si  China.


b)    Demografic: profilul clientilor este – varsta cuprinsa intre 35-50 de ani, 70% persoane de sex masculin ; au familii putin numeroase, cu 1-2 copii ; multe persoane pana in 40 de ani nu sunt casatorite.


c)    economico–social :veniturile potentialilor clienti sunt in general la nivelurile superioare ale profesiilor lor (de la 5000 de € in sus ), acestia sunt antreprenori de succes, manageri de companii profitabile, reprezentanti ai organizatiilor in stabilirea de contacte de afaceri, persoane fizice cu venituri foarte mari ce calatoresc sau sunt in trecere prin Romania ; instruirea este de nivel superior, majoritatea clientilor au finalizat cursuri de MBA si specializari in domeniile in care lucreaza.


d)    psihografic:clientii potentiali sunt persoane foarte active, apartin claselor sociale superioare, sunt persoane foarte dedicate job-ului lor.


e)    comportament:potentialii clienti prefera sa aleaga hoteluri de lux in calatoriile lor, pentru ca au un venit mult peste medie; in fiecare tara in care ajung se cazeaza la cel mai cunoscut hotel, de preferat unul care apartine de un lant hotelier in care au avut ocazia sa fie cazati si in alte tari.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Plan de afaceri - Hotel Marriott". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERIPLANCOMPANIE
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....