Proiect economic la intreprinderea SA "Cahulpan"

Incarcat la data: 04 Mai 2015

Autor: Alina Roman

Pret: 50 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 117 kb

Caracteristica generala a intreprinderii dupa forma organizatorico-juridica.
- Denumirea completa a societatii: Societatea pe actiuni S.A. "CahulPan";
- Forma organizatorico-juridica: S.A. (societate pe actiuni); societate de tip deschis.
 
Avantaje pentru SA "CahulPan":
- organizarea si functionarea se face in baza actului constitutiv al SA ;
- posibilitati multiple de dezvoltare a activitatii;
- raspunderea pentru obligatiile asumate de societate nu se extinde pana la actionarii acesteia, ci se opreste la capitalul social al SA ;
- actionarii participa la luarea deciziilor proportional cu aportul lor la capitalul social ;
- sistemul de impozitare: impozitul pe profit ;
Dezavantaje pentru SA"CahulPan":
- prestatiile in munca sau servicii nu pot constitui aport la capitalul social ;
- operatiunile incheiate de fondatori pe seama societatii ce se constituie si pe care aceasta urmeaza sa le ia asupra sa, fondatorii vor solicita judecatorului-delegat numirea unuia sau mai multor experti. Raportul expertului sau expertilor va fi pus la dispozitia subscriitorilor, la locul unde urmeaza sa se intruneasca adunarea constitutiva;
 
Datele despre fondarea intreprinderii si istoricul acesteia.
SA "CahulPan" este o intreprindere cu capital privat 100%. Societatea este fondata in scopul sporirii eficacitatii activitatii economice, comerciale si de productie in domeniul industriei alimentare si alte activitati de antreprenoriat indreptate spre satisfacerea cat mai deplina a necesitatilor tuturor persoanelor juridice si a cetatenilor Republicii Moldova. 
 
La data de 19 iunie 1947, in baza Hotararei Ministerului Alimentare si ordinului nr.63 al directorului intreprinderii Djivitkii, fabrica de paine este reorganizata in "Combinatul de paine" din Cahul. in anul 1995, conform programului de privatizare intreprinderea de Stat a fost reorganizata in Societate pe actiuni de tip deschis "Combinatul de panificatie Cahul" cu cota Statului in Capitalul Social de 60,1%.
 
SA "CahulPan" este inregistrata la Camera inregistrarii de Stat de pe langa Ministerul Justitiei la 1.06.1995 nr. 1003603007486. 
SA "CahulPan" este o institutie care isi desfasoara activitatea pe principiul autofinantarii, este creata si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia in vigoare si Statutul societatii.
Pentru a-si desfasura activitatea ca persoana juridica intreprinderea trebuie sa dispuna de licenta nr.026198 valabil pina la 04.10.2010.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect economic la intreprinderea SA "Cahulpan"". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTPROIECTANALIZASWOTproiecte facultateSA Cahulpan
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan