Resurse umane

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: AnyaB

Pret: 100 credite

Numar pagini: 153

Tip fisier: zip

Marime fisier: 220 kb

Recrutarea si selectia resurselor umane sunt procese vitale pentru o organizatia care doreste nu numai supravetuirea pe piata, ci si întarirea pozitiilor pe aceasta piata si patrunderea cu succes pe alte piete noi. Pentru evitarea problemelor viitoare cu personalul trebuie acordata atentie sporita proceselor de recrutare si de selectionare a resurselor umane. De calitatea desfasurarii acestor procese depinde dezvoltarea ulterioara a întreprinderii moderne.


Pentru recrutarea eficienta angajatorul tebuie sa stie unde si cum sa caute personal. La fel patronul trebuie sa stie ce fel de munca va executa angajatul si ce calitatii personale si profesionale trebuie sa posede angajatul pentru realizarea sarcinilor împuse de post. O importanta mare au metode de evaluare a candidatilor în procesul selectiei pentru selectia celor mai buni specialisti. Managerii trebuie sa posede informatii despre aceste metode de evaluare pentru a alege cea mai buna si potrivita metoda de selectie impusa de caracteristicele postului.


Recrutarea si selectia sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta, în oricare masura cu fluctuatia de personal, cu lipsa de personal calificat, cu aparitia noilor posturi datorite dinamicii organizationale. De aceea pentru îmbunatatirea metodelor de recrutare si selectie aceste procese au nevoie, de asemenea, de evaluarea eficientei acestora si de un feed-back eficient.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Resurse umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FACULTATEPROIECTManagementul resurselor umane