Rolul strategiilor manageriale in cadrul organizatiilor

Incarcat la data: 20 Februarie 2012

Autor: Costy Costina N

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

I. CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND CONTINUTUL SI ROLUL STRATEGIILOR MANAGERIALE IN PROCESUL DE REALIZARE A OBIECTIVELOR


Stabilirea si aplicarea strategiei firmei este responsabilitatea primordiala a conducerii ei de varf, calitatea strategiei adoptate si urmate reflectand fidel capacitatea managerila de a prefigura, cu profesionalism, realism si indrazneala, fagasul pe care se va inscrie in continuare evolutia firmei.
 

a.    Concept, caracteristici generale, scop
Cuvantul “strategie” dateaza inca dinaintea lui Christos si a fost folosit initial pentru a defini un mod de actiune militar. Mai tarziu, prin 1974, acesta a fost definit cu exactitate, precizandu-i-se astfel sensul pe care-l are pentru planificarea manageriala: “Strategia reprezinta determinarea si evaluarea diferitelor alternative de actiune pentru realizarea unui anumit scop sau obiectiv deja stabilit precum si alegerea in acest sens a unei singure alternative de urmat”.

 

In ultima vreme notiunea de strategie a capatat un sens mult mai explicit, reprezentand “formularea misiunilor organizationale, telurilor si obiectivelor, politicilor si programelor de realizare a lor; a metodelor necesare pentru atingerea telurilor organizatiei”.

 

Alte definiri ale strategiei organizatiilor sunt si cele ale profesorilor nord-americani Justin Longenecker si Charles D. Pringle ce definesc intr-un manual universitar reeditat, strategia ca fiind o concretizare a previziunii, stabilind ca are drept obiect “elaborarea unor cuprinzatoare programe de esenta privind viitorul, continuandu-se cu o planificare mai detaliata si de o natura specifica”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul strategiilor manageriale in cadrul organizatiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: OrganizatieiObiectivestrategii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan