sistem de management al calitatii

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2011

Autor: marin ciprian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 150 kb

Standardizarea este o activitate aflata in relatie directa cu asigurarea calitatii. Standardele trebuie actualizate periodic pentru a raspunde cerintelor si exigentelor societatii privind asigurarea calitatii.


Standardele care raspund cel mai bine cerintelor armonizarii si globalizarii internationale sunt cele elaborate de Organizatia Internationala de Standardizare (ISO). La ora actuala, ISO a creat mai multe grupuri de standarde dupa cum urmeaza :


- Standarde terminologice - reprezentand practic glosare de termeni din domeniul calitologiei (reamintim ca EOQ - Organizatia Europeana pentru Calitate, a editat cateva glosare proprii in acest domeniu, in mai multe limbi, inclusiv in limba romana);
- Standarde generale - dedicate in mod deosebit aspectelor manageriale ale calitatii (cum este celebra serie ISO 9000);                                                                                                                                                                                                            - Standarde metodologice - datorita caracterului lor specific, pot fi clasificate in:
             -    Standarde privind asigurarea metrologica si colectarea datelor de masurare;
             -    Standarde privind verificarea calitatii loturilor de produse (in bucati, vrac etc);
            -    Standarde privind controlul proceselor de fabricatie;
            -    Standarde privind metodele statistice (de exemplu, cunoscuta serie ISO
            -    “Interpretarea statistica a datelor” elaborata de TC 69 - Comitetul Tehnic Nr. 89 al ISO) ;
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "sistem de management al calitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTPROIECTCALITATE