Sisteme inteligente de management al traficului feroviar

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2012

Autor: Ionela Ciobanu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20104 kb

1. DESCRIERE GENERALA
                                                                

Informatizarea si automatizarea  pe scara larga a sistemelor si procedurilor cu acces la toate datele semnificative, precum si abilitatea de a prevedea statutul tuturor trenurilor, utilizarea fibrei optice si a informatiei digitale, permit comanda si controlul traficului pe zone intinse.
       

Intregrarea tuturor serviciilor pe o sectie de circulatie intr-un centru de management al traficului, in paralel cu  tehnologiile moderne de semnalizare, comanda si control a fost posibila numai prin folosirea calculatoarelor de inalta performanta. Flexibilitatea si reactia la conditiile in schimbare intr-o retea mare necesita instrumente controlate de calculator. Cel mai important instrument este managementul computerizat al conflictelor, adica    detectia si rezolvarea automata a conflictelor din reteaua feroviara.
      

Alt instrument, deseori combinat cu managementul conflictelor, este suplimentarea directa a strategiilor de rutare prin intermediul sistemului automat de stabilire a rutelor.
      

Proiectarea modulara a sistemului    de    management al    traficului in hardware si    software combinate    cu    mijloace de comunicare    prin protocoale standardizate permit adaptarea economica la diverse situatii.


SISTEME DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI FEROVIAR
 

Orice sistem de management al traficului va trebui adaptat frecvent la conditii diverse de operare, asadar sistemul este proiectat sa lucreze sub forma de baza de date.

 

1.1. Functiile de baza, ale sistemului sunt: interfata integrata om-masina, interfata standard la toate subsistemele din sistem, supravegherea permanenta a trenurilor, sistemul pentru o supraveghere permanenta a retelei, sistemul pentru stabilirea automata a rutei, legatura    intre sarcinile de dispecerat    si accesul la elementele de interblocari, sistemul de management al conflictelor, toate acestea constituie un instrument bazat pe computer pentru a manipula o zona intinsa.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme inteligente de management al traficului feroviar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTtrafictrafic feroviar
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...