Structura organizatorica

Incarcat la data: 09 Martie 2012

Autor: dana adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26853 kb

1.    ABORDARI TEORETICE PRIVIND STRUCTURA ORGANIZATORICA A UNEI INTREPRINDERI

   
1.1. Structura organizatorica a intreprinderii – concept, importantaEtimologic,termenul de „organizare” provine din cuvantul de origine greaca „organon”care inseamna „ARMONIE”.
 Astfel , dupa H.Fayol „a organiza intreprinderea inseamna a o aproviziona cu tot ce-i necesar pentru functionarea ei: materii prime , utilaje, bani si personal”.
   

in vederea realizarii obiectivelor orice intreprindere trebuie sa isi elaboreze o structura organizatorica proprie. Aceasta presupune abordarea unui proces de divizare a muncii ,de precizare a responsabilitatii si a autoritatii prin care sa se asigure o comunicare cat mai eficienta in si intre grupuri.
   

Structura organizatorica a unei intreprinderi reprezinta totalitatea posturilor si compartimentelor de munca, modul de constituire, grupare si subordonare, precum si legaturile ce se stabilesc intre posturi, compartimente de munca si persoane, in vederea indeplinirii in cat mai bune conditii a obiectivelor stabilite.
   

Ea este componenta de baza a sistemului de management, de care depinde functionarea firmei, consumul de resurse, eficienta activitatii. O structura buna poate favoriza comunicarea, rezolvarea operativa a problemelor, reducerea consumurilor de munca, in timp ce organizarea necorespunzatoare duce la aparitia unor disfunctiuni in activitatea firmei, genereaza dezordine si ineficienta.
   

in ansamblul ei structura organizatorica prezinta 2 mari parti: structura de management sau functionala sau structura de productie sau operationala.
   

Structura de productie sau operationala este alcatuita din ansamblul compartimentelor si relatilor organizationale constituite in vederea realizarii directe a obiectului de activitate ale intreprinderii.
   

Modul de concepere a structurii organizatorice depinde de o multitudine de factori, cum ar fi:
•    Specificul ramurii de activitate, cu deosebire specificul tehnologic al acestuia
•    Dimensiunea (marimea)
•    Profilul
•    Gradul de specializare
•    Forma de proprietate
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Structura organizatorica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTORGANIZATIEStructura Organizatorica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...