Auditarea sistemelor calitatii

Incarcat la data: 21 Noiembrie 2013

Autor: Violeta Simion

Pret: 80 credite

Numar pagini: 61

Tip fisier: zip

Marime fisier: 596 kb

Auditul calitatii reprezinta, prin definitie, procesul sistematic, independent si documentat intreprins in scopul obtinerii de dovezi de audit si evaluarea lor cu obiectivitate pentru a determina masura in care sunt indeplinite criteriile de audit.

Auditul calitatii se aplica unui sistem al calitatii sau unor elemente ale acestuia, proceselor, produselor sau serviciilor. Astfel de audituri sunt adesea denumite auditul sistemului calitatii, auditul calitatii procesului, auditul calitatii produsului sau auditul calitatii serviciului.

Auditurile interne, uneori denumite audituri de prima parte, sunt conduse de, sau in numele organizatiei insasi, pentru analiza efectuata de: management sau pentru alte interese interne, si pot alcatui baza pentru o organizatie pentru declaratia pe proprie raspundere a conformitatii. In multe cazuri, in mod special in cazul organizatilor mici, independenta poate fi demonstrata prin lipsa responsabilitatilor in activitatea care este in curs de auditare. Auditurile externe includ, in general, acele audituri numite de secunda si de terta parte.

Auditurile de secunda parte sunt conduse de parti care au un interes in organizatie, cum ar fi clientii, sau alte persoane in numele acestora. Auditurile de terta parte sunt conduse de organizatii de auditare externe independente, cum sunt cele care furnizeaza inregistrarea sau certificarea conformitati cu cerintele ISO 9001 sau ISO 14001.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Auditarea sistemelor calitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEMARKETINGauditarea sistemelor calitatii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...