Autoitalia - Alfa Romeo

Incarcat la data: 22 Mai 2011

Autor: Monica T

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 456643 kb

Capitolul 1. Introducere


Alfa Romeo Automobiles SpA este un italian automaker fondat la 24 iunie 1910 la Milano. Alfa Romeo a fost o parte a Grupului Fiat din 1986. Compania a fost initial cunoscuta sub numele de ALFA, care este un acronim pentru Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.


Compania care a devenit Alfa Romeo a fost fondata ca Società Anonima Italiana Darracq, in 1906 de catre firma franceza de automobile de Alexandre Darracq, cu unele investitii italiene. Locatia initiala a firmei a fost initial in Naples, dar dupa ce constructia unui sediu mai potrivit, Darracq a decis ca in 1906 ca Milan ar fi o locatie mai potrivita. in 1909, masinile italiene Darracq se vindeau mai greu si Stella impreuna cu ceilalti co-investitori  au fondat o noua companie numita A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), initial in parteneriat cu Darracq.

 

Prima masina non-Darracq a fost produsa de companie in 1910 24HP, cu un design realizat de Giuseppe Merosi, angajat in 1909 pentru realizarea designului noilor masini mai potrivite pentru piata din Italia. Merosi a mers pe un design al noii serii A.L.F.A. masini cu un motor mult mai puternic. Cu toate acestea, la debutul primului razboi mondial a fost oprita productia de automobile de la ALFA timp de trei ani.


in august 1915 compania a intrat sub conducerea unui antreprenor napolitan Nicola Romeo, care a transformat fabrica pentru producerea de munitie pentru italieni si pentru eforturile de razboi ale aliatilor. Când s-a terminat razboiul, Romeo investit profiturile sale de razboi in obtinerea de locomotive si cai ferate.


Fabrica Alfa a fost bombardata in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a facut eforturi considerabile pentru a obtine profit dupa incheierea razboiului. in anii 1960 Alfa Romeo a devenit celebra pentru masinile sale de dimensiuni reduse si modele concepute special pentru politia italiana . Alfa Romeo ramâne in fruntea auto prin tehnologie, design si ca fiind producatoare de vehicule ale caror caracteristici sunt de foarte multe ori copiate in urmatoarele generatii de concurenta lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Autoitalia - Alfa Romeo". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMPANIEAlfa RomeoAutoitalia