Cercetarea tabletelor de ciocolata

Incarcat la data: 20 Februarie 2012

Autor: Costy Costina N

Pret: 50 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 732783 kb

Capitolul 1 – Scop, obiective, ipoteze si variabile

 

Descrierea generala a pietei ciocolatei
          

Ciocolata - categorie in care intra tabletele, batoanele, napolitanele invelite in ciocolata, figurinele si produsele de sezon - reprezinta unul dintre segmentele cele mai importante ale pietei de bunuri de larg consum.
          

Piata romaneasca de ciocolata a crescut semnificativ si are o valoare estimata la 200 milioane de euro pe an, 88 % din populatia tarii consumand ciocolata. Patru mari producatori, care concentreaza peste 90% din aceasta piata sunt  Cadbury, Kraft Foods, Heidi Chocolat Suisse si  Supreme Group.
           

Produsele sub forma de ciocolata tableta sunt cele care se vand cel mai bine, fiind preferatele romanilor, cu o cota de piata de 60 %, ca volum si 55 %, ca valoare.
           

Piata totala a crescut constant, cu aproximativ 20% pe an, ajungand in prezent la un volum de aproximativ 30 000 de tone. Cu toate acestea, consumul anual mediu de ciocolata din Romania  este de 1,9 kg pe cap de locuitor, fata de 11 kg in Elvetia, 4 kg in Ungaria.
           

Segmentul economic este accesibil  persoanelor cu un venit mic, provenind preponderent din mediul rural si celor care au un comportament de cumparare care se lasa influentat de preturile mici. Marcile care se lupta pe acest segment sunt: Laura (Cadbury), Africana (Kraft Foods) si Novatini (Supreme Chocolat).
           

Segmentul mainstream prezinta ceva diferentieri clare in comparatie cu cel economic. Consumatorii acestui segement sunt oamenii care cauta un raport avantajos intre pret, calitate si disponibilitate, produsele din aceasta categorie regasindu-se in permanenta atat pe rafturile hypermarketurilor si supermarketirilor  cat si la chioscul de la coltul blocului. Principalii jucatori sunt Poiana (Kraft Foods), Kandia (Cadbury) si Primola (Supreme Chocolat).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cercetarea tabletelor de ciocolata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGCERCETARECIOCOLATA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...