Laptopul Dell

Incarcat la data: 27 Martie 2011

Autor: andreea andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 33 kb

1. Scurt istoric

In timp ce era student la Universitatea din Texas la Austin in 1984, Michael Dell a fondat compania PC's Limited cu capitalul initial de 1.000$. La inceput compania asambla calculatoare IBM compatibile compuse din componente standard. Michael Dell a inceput activitatea cu convingerea ca vanzarea calculatoarelor direct consumatorului va oferi companiei PC's Limited oportunitatea de a intelege mai bine necesitatile clientilor sai, cu scopul de a oferi solutii noi. Michael Dell a abandonat scoala, pentru ca apoi sa isi dedice tot timpul liber pentru activitatea companiei, primind de la familia sa o subventie in suma de 300.000 de USD.


Produse:
•    Clasa Business si corporativa: include OptiPlex, Latitude si Precision.
•    OptiPlex - sisteme desktop pentru oficiu
•    Vostro - sisteme desktop/laptop pentru oficiu si business mijlociu
•    n Series - calculatore desktop si laptop-uri distribuite cu sisteme de operare Linux sau FreeDos
•    Latitude - laptop-uri
•    Precision - Statii de lucru si laptop-uri cu performanta sporita (Unele din ele vin cu sistemul de operare Linux.)
•    PowerEdge - Servere clasa business
•    PowerVault- dispozitive de stocare directa
•    PowerConnect - comutatoare de retea
•    Dell/EMC - storage area networks (SANs)
•    EqualLogic - iSCSI SANs clase enterprise
in anul 2008, vanzarile de calculatoare ale partenerilor Dell in Romania au ajuns la 100.846 de unitati, in crestere cu 19,5% fata de anul anterior. Din acestea, 69.128 au fost laptop-uri, iar 2.797 au fost servere.


2. Analiza preliminara a brandului Dell

a. Analiza conjuncturii de piata a produsului (consumatorii, non-consumatorii)

Brandul Dell se adreseaza consumatorilor cu varsta peste 6 ani din mediul rural sau urban cu un venit mediu spre ridicat. Aria larga careia se adreseaza acest produs se datoreaza dezvoltarii IT.


Segmentul de piata cel mai interesat si catre care se indreapta actiunile de marketing vizeaza persoanele cu varste intre 25 si 45 de ani din segmentul business deoarece vanzarile cele mai mari se inregistreaza aici( circa 82% din vanzari).


La randul lor, consumatorii se impart in:
- Clientii loiali firmei sunt cei care apreciaza brandul Dell,acesta fiind al 2-lea producator de PC-uri la nivel mondial, dar si cei care doresc sa-si creeze propriile configuratii pentru laptop.
- Clientii loiali concurentei sunt persoanele care prefera alte brandu-uri datorita caracteristicilor diferite dar si a pretului uneori mai scazut.
- Clientii oscilanti sunt cei care nu sunt loiali unui anume brand ei osciland in functie de promotiile folosite la acest produs.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laptopul Dell". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGLAPTOP-ULDELL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan