Market Consult consultanta in activitatea de marketing

Incarcat la data: 02 Aprilie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

In contextul favorabil creat ca urmare a deschiderii pietei romanesti si a apritiei unei oferte tot mai variate , nevoia de diferentiere a firmelor concurente a condus incepand cu anul 1990, la cresterea preocuparilor pentru constituirea si dezvoltarii unei infrastructuricomunicationale specifice marketingului.

In plus importul de know-how in sfera comunicatiilor de marketing - datorat patrunderii competitorilor straini pe piata, precum si dezvoltarea exploziva a mediilor de comunicare , au reprezentat importanti factori favorizanti ai procesului de creare si de maturizare a  unei piete care, in urma cu 10 ani era practic inexistenta. Cu toate acestea , dupa atatia ani de practica mai exista confuzi in privina conceptelor cu care se opereaza. Pentru publicul larg, in randul jurnalistilor si chiar printre practicieni, delimitările dintre publicitate si tehnici de comunicare nu sunt foarte clare.

In condiţiile in care evenimentele internationale, pe de o parte, si dificultatile interne de natura e conomica, pe de alta parte, afecteaza piata publicitatii romanesti, analistii din domeniu sunt inca optimisti. Exista opinia generala ca, in ultimii ani se observa anumite progrese in ceea ce priveste creativitatea agentiilor. Chiar daca nu se intrevad cresteri semnificative ale bugetelor de comunicare, este de asteptat o imbunatatire semnificativa a calitatii ofertei companiilor prestatoare de servicii de profil. Merita de mentionat , in plus, faptul ca importante resurse de dezvoltare a piatei comunicatiior de marketing se gasesc si in zona celorlalte tehnici de comunicare: relatii publice, comunicare prin eveniment, marketing direct, cybermarketing au un potential semnificativ de valorificat, avand capacitatea de a asigura domeniului perspective frumoase.

Modelul instituţional al firmei presupune atat schimbul de resurse in cadrul mediului ambiental in care isi desfasoara activitatea, cat si necesitatea de a raspunde in permanenta normelor de performanta impuse de mediul institutional.


Modificările ambientale exercita influente majore asupra rezultatelor activitatii si in multe cazuri ies de sub controlul managerial al firmei. In aceste conditii factorii decizionali considera ca activitatea se desfasoara intr-un mediu „turbulent” ce este perceput cu o intensitate mai mica sau mai mare , in functie de domeniul de activitate. In cazul nostru, nu cred ca putem vorbi despre un mediu turbulent desi noi depindem de clientii nostri, adica daca situatia economica pe ansablu are un trend descrescator si clientii nostri merg pe acest trend,  noi vom ajunge in aceasi situatie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Market Consult consultanta in activitatea de marketing". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEConsultantaproiect marketing