Plan de marketing unui hotel

Incarcat la data: 20 Aprilie 2012

Autor: LUMINITAc

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Planul de marketing reprezinta instrumentul cu ajutorul caruia sunt directionate activitatea de marketing si resursele organizatiei pentru indeplinirea obiectivelor de marketing ale acesteia. Printre principalele functii ale planului de marketing se numara:


- identificarea surselor avantajului competitiv al intreprinderii pe pietele pe care opereaza;
- orientarea activitatii organizatiei in functie de mutatiile din mediul intern si extern;
- diminuarea impactului nefavorabil al unui mediu instabil sau turbulent;
- stabilirea clara, in termeni financiari si nefinanciari, cantitativi si calitativi, a obiectivelor viitoare;
- coordonarea eforturilor depuse de serviciile/compartimentele/departamentele organizatiei pentru indeplinirea obiectivelor de marketing si generale ale intreprinderii.
        
Planul de marketing poate fi elaborat pentru diferite perioade de timp. In mod frecvent, intreprinderile concept planuri pe termen scurt, pentru un an. Alteori, orizontul de timp se poate extinde la o perioada medie, de 2-3 ani, sau chiar la o perioada lunga, respectiv 4-5 ani.   

Datorita valorii sale operationale, planul de marketing anual este denumit uneori plan tactic, in timp ce planurile elaborate pentru perioade de timp mai indelungate sunt denumite planuri strategice, datorita contributiei lor la directionarea activitatii de marketing.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Plan de marketing unui hotel". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGHOTELplan de marketingproiecte marketing
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...