Procesul decizional de cumparare a unui laptop

Incarcat la data: 20 Decembrie 2011

Autor: Alexandra Trofin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26112 kb

Capitolul I
1. Aparitia nevoii nesatisfacute
Nevoia de a cumpara un laptop a aparut anul trecut, odata cu mutarea in Bucuresti si cu dobandirea statutului de studenta, fapt care implica cautarea pe Internet a diverse informatii, realizarea de proiecte, sau efectuarea de teme. In acest context, as fi avut nevoie neaparat de un PC sau de un laptop (stimuli demografici si de natura socio-culturala).

 

Am preferat sa nu imi aduc PC-ul de acasa, deoarece ar fi fost greu de transportat si ar fi ocupat destul de mult spatiu in camera, avand in vedere ca am stat in camin, impreuna cu inca trei fete. Un alt motiv ar fi ca PC-ul pe care il aveam era depasit din punct de vedere tehnologic si astfel, prin cumpararea unui laptop, as fi avut posibilitatea rularii unor programe performante (stimuli de natura tehnologica).

 

De asemenea, un laptop m-ar fi ajutat sa rezolv mult mai usor cerintele cotidiene, avand totodata posibilitatea sa il iau cu mine in timpul calatoriei cu trenul spre casa, calatorie lunga si plictisitoare, in caz ca nu ai nimic de facut (factori personali). Spot-urile publicitare vizionate la televizor si ofertele promotionale de care beneficiau anumite tipuri de laptop-uri au avut de asemenea un rol important in luarea deciziei de a cumpara un laptop (stimuli de marketing).       
   

Nevoile principale pe care le-am avut au fost nevoia sociala si nevoia de stima, declansate de mediul de viata si de necesitatea de a fi aproape in permanenta in contact cu noutatile din lumea informaticii.
 

2. Cautarea de informatii si identificarea alternativelor
   

Dupa ce am hotarat ca achizitia unui laptop ar fi cea mai buna varianta pentru mine, am inceput sa ma documentez, pentru a fi sigura ca decizia pe care o voi lua cu privire la cumpararea unui anumit tip de laptop va fi cea mai buna. in cadrul acestui proces de documentare, am apelat atat la cautarea interna de informatii, cat si la cea externa. Spre exemplu, am retinut de la prietena mea cea mai buna, fara sa am aceasta intentie la acel moment, ca este foarte multumita de laptopul Toshiba pe care l-a primit cadou de la parintii ei.

 

De asemenea, am auzit fara sa vreau cum un coleg ii povestea unui altuia ca e nemultumit de calitatea imaginii si a sunetului laptopului sau Sony Vaio (cautari interne pasive). in ceea ce priveste cautarea interna activa de informatii, am retinut de la tatal meu calitatile laptopul sau Toshiba, pe care l-a cumparat in 2007 si de care este multumit si in prezent. 
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procesul decizional de cumparare a unui laptop". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ProcesLaptopCUMPARARE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...