Procesul decizional de cumparare

Incarcat la data: 15 Decembrie 2010

Autor: Nadejde Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 107 kb

In viata consumatorului aparitia unei nevoi de cumparare a unui produs, constituie un prim pas a procesului decizional de cumparare atunci cand sesizeaza ca exista o diferenta suficient de mare, intre modul cum ii este satisfacuta o anumita nevoie si modul in care ar dori sa-i fie satisfacuta.

Constientizarea nevoii se declanseaza la constatarea unei discrepante intre “starea dorita” si “starea actuala”. Consumatorul constata o inadvertenta la nivel psihic (sau fizic), care il jeneaza, si cauta sa revina cat mai curand la starea initiala. Aceasta stare de tensiune care se declanseaza activeaza procesul decizional.

In cazul de fata aparitia nevoii nesatisfacute este generata de o variabila de natura economica si una de natura psihologica. Referitor la prima variabila, deoarece am reusit sa facem unele economii in ultimii ani, am considerat ca ne putem permite a lua decizia de cumparare a unui autoturism nou.

CUPRINS

APARITIA UNEI NEVOI NESATISFACUTE   ……………………………… 3
CAUTAREA DE INFORMATII SI IDENTIFICAEA ALTERNATIVELOR … 5
EVALUAREA MENTALA A ALTERNATIVELOR CONSIDERATE ………  6
REZULTANTA EVALUARII   ………………………………………………… 10
CUMPARAREA    ……………………………………………………………..  11
EVALUAREA POST-CUMPARARE  …………………………………………11

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procesul decizional de cumparare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CUMPARAREproiect marketingproces decizional
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan