Proiect marketing - Ochelarii de vedere

Incarcat la data: 15 Decembrie 2010

Autor: voicu carmen

Pret: Gratuit

Numar pagini: 31

Tip fisier: zip

Marime fisier: 480 kb

Piata ochelarilor de vedere face parte din piata produselor oftalmologice. Pe plan mondial, din totalul produselor destinate ingrijirii vederii ponderea vanzarilor de lentilele si ramele de ochelari  este semnificativa:  48% , in conditiile in care lentile de contact si solutii de intretinere a acestora 15%, echipamentul de diagnosticare si operatie 15%, farmaceuticele pentru uz oftalmic 12%, iar ochelarii de soare 10%.

Lupta pentru suprematie pe piata lentilelor pentru ochelarii de vedere se da intre companii provenite din toate colturile lumii, precum Essilor (Franta), Sola (Australia), Hoya (Japonia), Indo (Spania) Zeiss sau Rodenstock (Germania), firme prezente si la noi. Alaturi de acestea, producatorii locali reprezentativi sunt: IOR Bucuresti si Interoptik Timosoara.

In Romania activeaza 600 de firme de optica dintre care 200 au dotari la standarde europene. Din punctul de vedere al volumului, piata locala este dominata de importuri in proportie de 80%, insa mai mult de jumatate din lentilele de provenienta straina sunt produse pirat, de slaba calitate, aduse pe diferite filiere, in special din Asia si Ucraina. De multe ori, acestea sunt comercializate ca lentile de marca, profitandu-se de neatentia si de lipsa de informare a purtatorilor de ochelari.

Evolutie si perspective de dezvoltare:
In anul 2004 Romania era in procentaj de 60%-70% o piata a lentilelor din sticla minerala, motivul principal fiind pretul scazut al acestora. Pentru a invinge acest inconvenient, companiile producatoare de lentile din sticla organica (plastic), in special cele importatoare, au adoptat o strategie de marketing bine fundamentata , orientata nu spre consumatorul final, ci s-a bazat in principal pe comunicarea directa cu profesionistii, adica opticienii si medicii oftalmologi, in incercarea de a invinge reticenta acestora de a recomanda si promova produse mai scumpe, dar inovatoare si de o calitate certificata si garantata.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect marketing - Ochelarii de vedere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGPROIECTochelari de vedere
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan