Ce inseamna ingineria economica industriala?

Incarcat la data: 21 Martie 2011

Autor: Lupu Oana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

4 (1 review)

Domeniul Inginerie si Management pregateste specialisti prin studii interdisciplinare atat ingineresti cat si managerial economice, capabili sa proiecteze, sa organizeze si sa conduca sisteme productive sau parti ale acestora. infiintarea acestui domeniu, care are ca specializare Ingineria Economica Industriala, se datoreaza necesitatilor economiei romanesti care solicita tot mai mult specialistului atat cunostinte de inginerie cat si de economie.


Pentru a intelege cat mai bine importanta specializarii Inginerie Economica Industriala, este nevoie de a cunoaste rolul atat a inginerului, cat si a economistului in activitatea unei intreprinderi.


Un inginer este o persoana cu o pregatire tehnica - teoretica si practica, obtinuta intr-un institut de invatamant superior, care practica ingineria. Spre deosebire de oamenii de stiinta, care studiaza natura si fenomenele naturale pentru a stabili principii, axiome si teoreme, inginerii aplica principiile teoretice din matematica si fizica pentru a crea un produs concret, ca de exemplu un rulment sau o tastatura de telefon. Inginerii pot profesa in proiectarea, organizarea, conducerea si intretinerea proceselor tehnologice din industrie, agricultura, sau administratie. Acestia pot fi si cercetatori stiintifici in diverse domenii de specialitate.


Un economist este o persoana care se ocupa cu studierea si analiza proceselor si fenomenelor economice, acesta fiind un specialist in stiinte economice.


Competitia inceputa, in economia de piata din Romania, a generat cerinte pentru noi cunostinte, noi modalitati de exprimare, manifestare si de afirmare. in Universitati din tari dezvoltate ale Europei, precum: Anglia, Franta, Germania, Italia, etc., s-a dezvoltat foarte mult ideea de a realiza o dubla pregatire in cadrul invatamantului tehnic - "double degree"  inginer-economist, inginer-manager, inginer-designer, inginer-jurist, inginer-comerciant etc. Aceasta dubla pregatire determina cresterea flexibilitatii oportunitatilor absolventului de a gasi un loc de munca si de a se orienta ulterior spre un anumit post. Pregatirea dubla isi gaseste expresia in Romania in cresterea interesului candidatilor pentru acest nou profil.


Dupa anii 1990 aceasta dubla-specializare a fost introdusa si in cadrul mai multor Universitati din Romania, dintre care si la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, la Facultatea de Mecanica. Conducerea Facultatii de Mecanica a diversificat gama de specializari, introducand si Ingineria Economica Industriala pentru a le oferi viitorilor studenti mai multe oportunitati, aceasta specializare avand ca obiective principale pregatirea specialistilor de nivel universitar cu dubla specializare in domeniul ingineriei si al afacerilor, asigurandu-se astfel o viziune creativa in domeniul ingineresc si managerial.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ce inseamna ingineria economica industriala?". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIEECONOMICAspecialisti
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...