Etrier de frinare

Incarcat la data: 10 Aprilie 2011

Autor: Manu Eva

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 164 kb

Etrierele joaca un rol foarte important în buna funcÅ£ionare a sistemului de frânare. Ele trebuie sa asigure siguranta maxima, fara sunete neplacute la franare, optimizate pentru eliminarea vibratiilor si uzura sa fie simetrica a placutelor pe intreaga durata de viata a etrierului.
 

Varianta clasica pentru realizarea etrierului este turnarea sub presiune.
Tehnologia de turnare sub presiune - TSP, a aluminiului, utilizeaza matrite a caror complexitate, peste medie, necesita atat o proiectare laborioasa, cat si materiale, prelucrari, tratamente, scule si executie mai pretentioase.


Materialele utilizate sunt otelurile de diferite calitati, ( W1.2343, OL52, OLC 45, materiale de cementare, etc.. ), procurate, la dimensiunile de debitare, de la firme colaboratoare.Materialul pentru zonele active este otel de calitate, normalizatele (bucsi, coloane, aruncatoare, pastille, readucatoare, etc).


Ofertarea se face in baza unei schite de proiect a matritei, dupa comanda departamentul de proiectare incepe modelarea 3D a matritei si desenele tehnice de executie. A doua faza proiectul trece la tehnologie unde se comanda materialele, se face tehnologia de produs, de piese simple, de asamblare si pasuire. Lucrarea trece apoi la grupul de ingineri CAM care fac programele si fisele CNC.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Etrier de frinare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAreferatfranare
Comentarii

Fisierul nu merge, arhiva nu e buna, cum e posibil asa ceva?

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...